Geile kik meisjes grote lul in klein kontje

geile kik meisjes grote lul in klein kontje

Hij beschikt over ongelooflijke kennis. Hij is een levende encyclopedie. Zijn zus is een opmerkelijke schoonheid. Hé, jij kunt tikken zonder te kijken naar het toetsenbord. TTC 3 zowel in negatieve als positieve zin in ongewone mate; excessief; extreem; vreselijk ; bovenmatig ; ontstellend; ontzettend ; uiterst ; verdomd ; zeer ; erg ; groot aantal. Een half uur lang hadden we een vreselijke stortregen ; Het was een ontzettende stortbui van een half uur.

Het is vandaag vreselijk warm. Mijn ogen zijn enorm gevoelig voor licht. Het eiland stak diepzwart af tegen het maanlicht. Tegenwoordig komt het ook voor dat vrouwen het woord gebruiken voor mannen, bijvoorbeeld verwijzend naar studenten in een informele context. De vertaling van dit beleefde achtervoegsel hangt van de context af. Haru is altijd al zo geweest, hij gewoon reuze aardig. Kimi wa mō shukoshi hin no ii hanashi wa dekinai no ka.

Kun je het niet een beetje beleefd [fatsoenlijk] houden? Alleen nu kunnen jullie zoiets flikken! TTC 2 archaïsch monarch; vorst; heerser; meester. Maar het wordt ook gebruikt door mannen om vrouwen aan te spreken, bijvoorbeeld door een superieur, of door een man voor zijn vrouw of vriendin. Het klikt tussen ons; We kunnen goed met elkaar opschieten. Dat echtpaar past niet bij elkaar.

Het lijkt erop dat die twee goed bij elkaar passen. Ik kan echt niet met die gozer opschieten. De zomergroenten van deze periode zijn heerlijk en zomergroenten passen goed bij pasta. Tweet 2 geschiktheid tussen man en vrouw volgens de astrologische kalender. Volgens de horoscoop past ze niet zo goed bij me. Kan ik deze bagage afgeven? Kan ik deze tas in bewaring geven?

Er zijn ook mensen die er niet van houden om hun geld op de bank te zetten. Hoe je deze zaak gaat behandelen [dat] laat ik helemaal aan jou over.

Heb jij mammie geholpen? Mam, waarom laat je pappa zelf zijn studeerkamer niet schoonmaken? Het is van alle tijden en plaatsen dat kinderen hun waarden ontlenen aan hun ouders. Ik werd midden in de nacht wakker met misselijkheid. Ons primaire doel is het vergroten van de markt in Zuid-Amerika. De stad is recentelijk snel gegroeid [uitgebreid]. Ik ga vergrootte kopieën maken hoor. Deze microscoop vergroot [dingen, objecten] honderd maal [ keer ]. Gisteravond was er een sneak preview.

Vandaag ga ik het hebben over houdingen in yoga waarbij je achteroverbuigt. Bij achterovergebogen houdingen activeer je energie in je hele lichaam en zul je op momenten emoties tegenkomen waarvan je zelf niet eens wist dat je ze had. Er waren een aantal studenten in de kamer. Een aantal van hen was tegen het wetsvoorstel. Meerdere mensen lagen gewond neer. Er waren een aantal jonge ingenieurs te werk gesteld, en ze waren totaal toegewijd aan het ontwikkelen van een nieuwe computer.

Ik kijk er naar uit om deze zomervakantie met een aantal vrienden te voet het schiereiland Izu te gaan verkennen. Zensō ni yotte matcha ga tsutaerareru wa, Kamakura jidai ni haitta kara de atta. Het was in de Nara periode dat thee in Japan werd geïntroduceerd. De introductie van de groene poeder thee door een Zen priester vond plaats in de Kamakura periode. In de Muromachi periode was geleerdheid min of meer beperkt tot Zen monniken en de hof aristocratie.

De menigte verwelkomde de winnaar met gejuig. De uiteindelijke winnaar was Goshirakawa, maar omdat hij bij de oorlogen gebruik had gemaakt van Samurai stond dit later die Samurai toe politieke invloed te verkrijgen. Mensen die geloven in de wet van oorzaak en gevolg , geen kwaad spreken van Mahayana Boedhisme en slechts hopen verlichting te bereiken.

Ik ben van plan minder tijd aan internet besteden. Het geven van onderwijs buiten de reguliere schooltijden voor het bijbrengen van extra kennis; aanvullend onderwijs; aanvullende les; bijles. Ik had ook van de vakantieperiode willen genieten, maar door aanvullende lessen, voorbereidingen en wat al niet voor een zekere ploeg van zes personen had ik helemaal geen vakantie!

Vooral op het lager en middelbaar onderwijs gerichte private instellingen die tegen betaling ondersteunend onderwijs aanbieden in de naschoolse uren.

In het Engels wel aangeduidt als cram schools. De opmars van onderwijs gerelateerde instellingen zoals juku 's [naschoolse bijles ] en yobikō's [ onderwijs gericht op universitaire toelatingsexamens; prep schools ] vanaf het station langs de hoofdstraat is opvallend.

Lang geleden dat ik je heb gezien! Ik heb zelf avondeten gemaakt. Ze kan het niet zelf geschreven hebben. Heb je het zelf gemaakt? Waarom is het dat ze hun eigen familie verlaten? Ik dacht dat hij Japans kon. Ik zou zweren dat het haar verjaardag was vandaag. Ik had aangenomen dat je met ons mee zou komen. Kono kane no tame ni dore hodo ooku no kanashii koto ga kono yo ni okoru koto de arō ka!

Ach, geld , geld! Hoe vaak zal het wel niet zijn dat trieste dingen in dit leven gebeuren omwille van dat geld! Niks nieuws onder de zon. Hij is de gelukkigste man op aarde. Een dichter kijkt naar de wereld zoals een man naar een vrouw kijkt.

Ik dacht even dat ik zou stikken in een visgraat. De politicus heeft niet één van zijn verkiezingsbeloftes waargemaakt. Ik snap niets van deze theorie.

Ik man me geen enkel detail herinneren. Niets nieuws onder de zon. Ik ken niemand van ze. Niemand heeft de misdadiger gezien. Er was niemand die wou luisteren naar wat ik te zeggen had. Er is hier niemand die je kan helpen met het werk. Het weer zal de belangrijkste factor zijn in de wedstrijd van morgen. De bepalende factor voor het succes van een musicus , is talent. Bij paardenrennen speelt niet alleen de kracht van het paard een rol , maar ook de vaardigheid van de jockey.

Zijn antwoord wordt bepaald door zijn stemming. De publieke opinie beïnvloed de beslissingen van de president. Als ik erover nadenk dat het Sakurako was die zijn eenzame kindertijd verzachtte We moeten op een dag minstens zeven uur slapen.

Dit is het slechtste boek dat ik tot nu toe heb gelezen. Hij is verwerpelijk dat hij dat soort leugens vertelt. TTC 4 [uitroep van walging of afkeer] Walgelijk! Omdat hij plotseling op de rem trapte stootte ik mijn hoofd tegen het voorraam. Omdat ik onverwacht bezoek had kon ik dat programma niet kijken. Omdat zich een urgente zaak voordeed kon ik niet naar het feestje gaan.

Dit is een urgente situatie. Het is enorm gevaarlijk om in een snelstromende rivier te zwemmen. Ze werd snel oud. Een steile helling ; Een plotse daling. De weg maakt daar een scherpe bocht naar rechts. Op een of andere manier ben ik geslaagd voor de test. Op een of andere manier moet ik uiterlijk zondag de huur betalen.

Op een of andere manier lukte het me om er op tijd te komen. Op een of andere wijze wist ze haar gezicht te bewaren. Er was een telefoontje van een Tanaka-nog-wat voor je. De manager van personeelszaken, hoe heet hij ook al weer, was naar je op zoek. Technische natuurkunde verwijst naar een tak van natuurkunde die van doen heeft met onderzoeksonderwerpen die dichter bij de technische wetenschappen [engineering] staan.

Je kunt totaal niet vertrouwen op het weerbericht. Omdat je niet kunt vertrouwen op van horen zeggen. Je kunt totaal niet vertrouwen op wat die pessimistische economen zoal zeggen. Densha wa kikandōri ni wa konai. De dienstregeling in dit land is onbetrouwbaar. De trein rijden niet op tijd. Ik ben een man met een kort lontje en ik heb ook een losse tong. Seki ga tomaranai shi Sinds ik terug ben gekomen van Marokko voel ik me vreselijk beroerd.

Het hoesten houdt maar niet op Voorheen rookte ik en was ik een nogal zware roker. Zo is het toch? Het spijt mij zeer, maar aangezien morgenochtend zakendoen moeilijk zal zijn Werkwoordelijk voegt het dan niets toe aan de zin. Hij gaf de indruk een vrije geest te zijn die niet gebonden was aan één plaats. De topografie van het eiland omvat loodrechte kliffen, diepe grotten en zo meer, en dat creëert unieke landschappen.

Sinds mijn kindertijd heb ik een zwak voor een schorre en donkere stem. Je [Suzuki] klonk wel een beetje schor hoor! Toevallig een Japanner ontmoet, we hebben tijdenlang gebabbeld. Kikarete mo inai yokei na koto wo shabette shimatta to omotte, twiito keshichatta. O, neem me niet kwalijk. Omdat ik dacht dat ik nodeloos uitweidde over dingen die me niet eens gevraagd waren had ik de tweet verwijderd.

Op TV is iemand met een ernstige blik over de problemen van ons land aan het praten. Hij is eindelijk Chinees gaan praten. Bevroren voedsel beslist pas snijden nadat het ontdooid is.

Reitōsha tte itsumo reitōki tsukau nimotsu bakarai ja nai no desu ka? Vervoert de koelwagen altijd lading waarvoor de vriezer gebruikt wordt? Dat ondanks dat alle ramen potdicht waren die kat toch is binnengekomen. Ik vraag me af hoe. Ik houd van strakke spijkerbroeken. Tsumari kare ga satsujinhan da. De twee vingerafdrukken zijn een exacte match. Dat betekent dat hij de moordenaar is. Treinen in Japan zijn altijd precies op tijd. Dit gerecht past goed bij deze wijn. Hete natuur baden zijn heel geschikte plaatsen om te ontspannen.

Die hoed [ muts , pet] staat haar precies goed. Probeer eens of dit nieuwe pak goed past. TTC 4 opeens ; plotsklaps stoppen. Vergelijk dit met de in Nederland niet onbekende gewoonte om een kort deuntje te fluiten als je doet alsof je van niks weet. Het eerste punt dat opgehelderd dient te worden is dat dit ontwerp puur experimenteel was.

Ook al is het geen pure sf, er zijn er veel die overlopen van foute wetenschappelijke kennis met gevechten [tussen mensen] met stompzinnige [speciale] vermogens. Toevallig herinner ik me dat die affaire in Meiji 13 was. Dat ik me het jaar zo goed herinner komt doordat ik destijds woonde in het pension Kamijou, recht tegenover de IJzeren Poort van de Universiteit van Tokyo, en de hoofdpersoon van dit verhaal de huisgenoot direct naast mij was. Toen Kamijou in Meiji 14 in vlammen opging, was ik een van de mensen die dakloos werden gemaakt.

Het is dat ik me herinner dat die affaire plaatsvond het jaar voorafgaand aan die brand. De mensen die in Kamijou verbleven waren bijna alleen maar studenten van de medische faculteit.

Voor de rest waren het patiënten die bij het academisch ziekenhuis liepen. Er zijn er ook die op de fiets naast elkaar rijden hè. Het was heel leuk ; Het was gezellig ; Het was tof; Het was plezierig ; Ik heb me vermaakt; letterlijker: Met jou samen was het heel leuk.

Ook al krijg je de ene klap na de andere, volhouden. Bij dit werk tellen alleen de resultaten. Dat is een sta in de weg. Ik kan niet op een rekruut passen. Iwaba mondō muyō , chokusetsu no meirei no yō ni, tada gamanshiro to iu no de aru.

Sinds mensenheugenis maakten heersers in Japan deze volgzaamheid of lijdelijkheid tot de hoogste deugd. Laat het je simpelweg welgevallen en neem het als een rechtstreeks bevel. Shikaru ni Kamijō de haba ga kikasete iru, boku no kabe tonari no otoko wa sukoburu omomuki wo koto ni shite ita. Echter, als ik het heb over de man die mijn buurman was in Kamijou en daar zijn invloed deed gelden, die had een uitzonderlijke stijl.

Okada ga donna otoko da to yū koto wo setsumeisuru ni wa, sono tejikana, kiwadatta seishitsu kara katawarihajimenakute wa naranai. Sore wa binan da to yū koto de aru. Aangezien deze man , Okada geheten, in het jaar voor mij zat, zou hij in ieder geval over niet al te lange tijd kunnen afstuderen. Om uit te leggen wat voor man Okada was, moet ik beginnen met een opvallende en voor de hand liggende eigenschap van hem.

Dat is dat hij een knappe man was. Dat soort gekheid is typisch voor Meneer Baker. Hij zei het op gekscherende toon. Aangezien we al een tijd hebben rondgedold wordt het zoetjesaan tijd om aan het werk te gaan. Sore wa amari kaite nai. Tonikaku gamanshite ireba yoi koto ga aru to yū, isshu no kekkaron de atte, sore igai ni riyū wa nai. Dat schrijft hij niet echt. Hij zegt dat je iets goeds zult hebben wanneer je op een of andere manier volhoudt - een soort redenatie die uitgaat van de uitkomst, anders dan dat is er geen verklaring.

Het eerste is de draak waarover dit artikel gaat. Voluit wordt tegenwoordig Oranda geschreven met katakana: Maar ook komt voor: Doordat ik [de parade] bekeek terwijl die een smalle straat volgde kon ik Beatrix, de koningin van Nederland, van dichtbij beschouwen.

Dō mite mo, kesshite jikkan wo tomonau kotoba de wa nai. Hoe je het ook bekijkt, dat zijn geen uitdrukkingen die echte gevoelens overdragen. Ze bekleed een buitengewoon benijdenswaardige positie. Hij was jaloers op haar levensstijl. Ik ben jaloers op hem. De onbekwame man benijdde haar bovengemiddelde talenten.

Japanese phrase of the day: Wondering how your greeting changes.? Sorry, heb ik je laten wachten? Heb je al gegeten? Waar ga je naar toe? Het originele lemma voor dat woord bij van de Stadt zou fout kunnen zijn. Wanneer hij door het raam naar buiten keek, kon hij tussen de takken van de parasolden door de zachtjes in de frisse ochtendwind bewegende afhangende takken van de treurwilg, en daarachter een dikke laag lotusbladeren op de vijver zien.

Lavender wa, Shiso-ka no setake no hikui jōryokuju de aru. Lavender is een groenblijvende plant van lage hoogte van de lipbloemenfamilie. De kusten van de Middellandse Zee worden als plaats van oorsprong beschouwd.

Lavendel kleur betekent lichtpaars een lichtpaarse kleur. In haar dat zich in zijn natuurlijke toestand bevind, zit olie. De boeken in deze kamer zijn niet van mij. Wat heb je als middagmaal gegeten? Laten we samen gaan eten. In modern Japans wordt het voorvoegsel vaak in kana geschreven. De betekenis wisselt afhankelijk van de context en de gebruikte werkwoordsvormen en constructies.

Hartelijk dank voor uw brief. Dank u wel voor het wachten. Morgen zal ik u bellen. NB bij sommige woorden is het voorvoegsel vrijwel verplicht geworden; bij andere is het deel van de betekenis. De antwoorden op deze vraag op Yahoo! Het is een woord dat ze gebruiken om aan te geven hoe een klant scoort op vragen als: Indien de shiburi van de klant als te slecht wordt ingeschat, maakt het niet uit hoeveel goede kanten de klant verder nog heeft, de transactie wordt geweigerd.

Dat geeft per genre wel aan waar al die zenders in Nederland door elkaar mee aankomen. Dus als dat goed wordt gevolgd heb je ook genoeg leuke nieuwe muziek bij elkaar. En als je het goed doet meteen ook uit andere landen. En wie weet komt daar vanaf 7 oktober nog een nieuwe Apple streaming lijst bij óf ook alle iTuneslijsten vervallen rond 7 oktober omdat betaalde streaming dan de maat wordt en de iTunesdownloadcharts -na 3 maanden gratis Apple Music streaming- alsnóg worden afgeschaft.

Commerciële zenders gaan van hand tot hand. Dat is precies het verschil tussen publieke en commerciële radio. Bij de NPO is het publiek de eigenaar. Al onze inspanningen zijn gericht op het publiek, commerciële belangen spelen geen rol. Dat hoor je goed terug in de programma's voor wie het wil horen.

Terwijl je daar ook een goed programma van 2 uur met allerlei nieuwe muziek had neer kunnen zetten zónder al die telefoongesprekken met luisteraars. Deze vrouw stond daar vooral in dienst van luisteraars en draaide vermoedelijk niet eens wat ze zelf uitgezocht had maar gewoon de platen die ze móést draaien. Gaat het om de inhoud van een programma of om om de 5 minuten de luisteraar op een voetstuk te plaatsen d. Alsof de inhoud niet meer uit de programmamaker zélf mag komen maar op 3FM altijd op 1 lijn gebracht moet worden met wat het afgestompte publiek graag wil horen.

Dus worden je kritische vermogens danig aangetast als je daar gaat zitten presenteren. En het komt ook niet in ze op om weer met een Mega Tip 30 te komen, wat ik ook een goed programma vond.

Kan trouwens een topic openen voor de Mania 30 en die op DutchCharts elke week updaten en van een Spotify-linkje voorzien - ter compensatie van de door 3FM afgestoten Scherpe Rand van Platenland die op Kink FM misschien nog steeds had bestaan als Arjen Grolleman niet plotseling was weggevallen waardoor Kink FM later werd opgedoekt.

Dus ik ben zeer benieuwd naar het 3FM-programma van Mark van der Molen die door deze radiofreak de kneepjes van het radiovak zou zijn bijgebracht. Want op 1 staat daar nu: En die werd voor ie maandag bij iTunes met downloads van 11 naar 1 steeg op 3FM gedraaid.

Dus hoezo 'ongerelateerd', 'volstrekt willekeurig' en 'onsamenhangend'? Hieruit blijkt juist duidelijk dat een 3FM directe invloed heeft op iTunes. Inmiddels zijn er sinds de start van dit topic al 25 uur 3FM voorbijgevlogen. Dus is nu de eerste stap dat ik in mijn volgende posting even uitzoek hoe dat zich allemaal verhoudt tot eerder genoemde iTunes-genres.

Kan ik hier om de 25 uur doen totdat het jarig 3FM-jubileüm op een feit is. Hoe zit het trouwens nu met die bijzondere krachten die je eerder op dit forum claimde te hebben? Zijn nooit echt van de grond gekomen of wel? Wat heeft die vraag nou in godsnaam met dit topic te maken? Dus wie is er hier nu eigenlijk aan het afleiden naar en 'verzanden in niet-relevante informatie'? Bij het overgrote deel van je verhalen hier vraag ik me af wat dit met met het topic te maken heeft.

Maar excuses, ik wist niet dat het offtopic gebrabbel alleen voorbehouden was aan één iemand op dit forum. Erik de Zwart draaft een beetje door. Maar wat radio 2 betreft heeft hij wel gelijk. Wat een slaapverwekkende zender is dat geworden. Radio 3 kan wel wat Radio 6 gehalte gebruiken. Je breekt hier in terwijl ik al achter loop en hier nog van alles moet uitzoeken dus ik ga niet automatisch akkoord met alles wat me hier voor de voeten wordt gegooid.

We hebben meer te doen. Markplaats - woensdag 09 september - Dit is Domien - dinsdag 08 september - RabRadio - dinsdag 08 september - Superrradio - dinsdag 08 september - MetMichiel - dinsdag 08 september - Giel - dinsdag 08 september - Jorien - dinsdag 08 september - Markplaats - dinsdag 08 september - Dit is Domien - maandag 07 september - RabRadio - maandag 07 september - Superrradio - maandag 07 september - MetMichiel - maandag 07 september - Giel - maandag 07 september - Jasper - maandag 07 september - Markplaats - maandag 07 september - Over genres gesproken, de Homo Top van Ja, maar dat is net als Nederlandstalig geen iTunesgenre, hè?

Dus ook dát heb je niet begrepen en slaat binnen dit topic de plank mis. Gewoon om te kijken in hoeverre die overeenkomen met wat 3FM ons eerder deze week in die 50 uur allemaal voorschotelde. City, Adam Levine De boyband Top 17 van 3FM van dit jaar: Ook dat genre is niet iTunes-gerelateerd en het topic gaat over aan 3FM gerelateerde iTunesgenres zie 1ste 25 uur 3FM.

In het overzicht hieronder ontbreken vreemd genoeg ook alle 2-meter-sessies. Alsof ze er door 3FM allemaal pijnlijk nauwgezet zijn uitgesneden. Kies minimaal 5 items uit de lijst hiernaast of voeg hieronder een vrije keuze toe. Inclusief busreis vanuit Heerenveen Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Enschede Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Weert Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Dordrecht Ja, graag! Wel een beetje raar: Terwijl het op 3FM in de Cyber Top 50 stond??????

Heel toevallig had ik die middag net de radio aangezet en hoorde Jan Douwe het nieuws hierover vermelden. Ik roep bij deze iedereen op om dit nummer in zijn top-5 te zetten en zo de door 3FM voorgeprogrammeerde lullige Veronica-track 'Knocking On Heaven's Door' zondag van 1 af te houden. Don't Turn Herman Away! Ach Herman Brood heeft genoeg erkenning gehad, al kwam hij pas zoals zo vaak, na zijn dood. Saturday Night blijft een klassieker. Zijn album kwam 25 september uit. Dus eigenlijk moeten die elke dinsdag Dan heeft het zin om het nieuw leven in te blazen.

Maar hoe hou je alles bij? Leuk stukje trouwens in dat boek over 3FM over dealtjes.. Vraag me trouwens af waarom het naar eigen zeggen zo 'maatschappelijk betrokken' 3FM dit nog steeds totaal niet draait: Of steunt 3FM alleen de eigen fratsen?

Dit had er ook wel ingekund, toch? Wat een domme lijst.. Gelukkig heb ik niet geluisterd. Nirvana - 'Smells Like Teen Spirit' 2. Queen - 'Bohemian Rhapsody' 3. Foo Fighters - 'The Pretender' 4. Coldplay - 'Fix You' 5. The Killers - 'Mr Brightside' 6. Pearl Jam - 'Black' 7.

Oasis - 'Wonderwall' 8. Kensington - 'Streets' 9. Franz Ferdinand - 'Take Me Out' The Verve - 'Bitter Sweet Symphony' Billy Joel - 'Piano Man' Coldplay - 'The Scientist' Paolo Nutini - 'Iron Sky' Dotan - 'Home' Metallica - 'Enter Sandman' Kyteman - 'Sorry' live Tivoli The Eagles - 'Hotel California' Linkin Park - 'In The End' Damien Rice - '9 Crimes' Muse - 'Psycho' Coldplay - 'Clocks' Bastille - 'Pompeii' Jeugd Van Tegenwoordig - 'Sterrenstof' Led Zeppelin - 'Stairway To Heaven' Chef'Special - 'In Your Arms' Elbow - 'One Day Like This' Imagine Dragons - 'Radioactive' Blur - 'Song 2' Guns N' Roses - November Rain Adele - 'Someone Like You' Green Day - 'Basket Case' Coldplay - 'Viva La Vida' Johnny Cash - 'Hurt' Foo Fighters - 'Everlong' Racoon - 'Love You More' White Stripes - '7 Nation Army' Spice Girls - 'Wannabe' Eminem - 'Lose Yourself' Eddie Vedder - 'Hard Sun' U2 - 'One' Dire Straits - 'Sultans Of Swing' Foo Fighters - 'Learn To Fly' Boxer Rebellion - 'Diamonds' Bruce Springsteen - 'The River' Editors - 'Papillon' Kensington - 'War' Radiohead - 'Street Spirit' MGMT - 'Kids' Keane - 'Somewhere Only We Know' Gorillaz - 'Clint Eastwood' Snow Patrol - 'Chasing Cars' Anouk - 'Nobody's Wife' Typhoon - 'Zandloper' Depeche Mode - 'Enjoy The Silence' Pearl Jam - 'Alive' Hozier - 'Take Me To Church' Guus Meeuwis - 'Brabant' Muse - 'Supermassive Black Hole' Ray Dalton - 'Can't Hold Us' Michael Jackson - 'Billie Jean' Goo Goo Dolls - 'Iris' Ed Sheeran - 'I See Fire' Metallica - 'One' John Mayer - 'Gravity' Faithless - 'Insomnia' Stromae - 'Formidable' Alanis Morissette - 'Ironic' Amy Winehouse - 'Back To Black' Robbie Williams - 'Angels' Doors - 'Riders On The Storm' Chemical Brothers - 'Galvanize' Air - 'All I Need' De stembussen zijn gesloten.

De top die uit al die lijsten komt hoor je op zondag 4 oktober van U2 - ONE Na het lezen van het hele bericht, hoe meer we weten over het afspelen van iTunes-films op een Android-telefoon. Zoals we weten, zijn alle iTunes-films gecodeerd met DRM-beveiliging en kunnen ze alleen op Apple-apparaten worden afgespeeld.

U kunt meer informatie bekijken op: Bedankt voor het geven van zoveel informatie over iTunes Store en nu kunnen we iTunes nuttiger gebruiken.

Hier zal ik nog een belangrijk punt van de iTunes Store introduceren dat iTunes-video's op niet-Apple-apparaten afspeelt. Vanwege DRM-technologie kunnen iTunes-films en tv-programma's nergens anders worden afgespeeld dan voor het Apple-ecosysteem. Om van dit gedoe af te komen, moet u DRM-beveiliging verwijderen.

Maar de meesten van ons hebben er geen idee van om dit te doen.

Slagroom kut enorme lul in kut

Prive ontvangst putte escort en prive limburg

LESBISCHE SM GRATIS SEX DATE

Er wordt niet meer nagedacht, er wordt meegewaaid met elke debiele zooi bellers, ook al weet het van toeten noch blazen. Wat krijgen we in ? Nederland moet daar onder géén beding naartoe voor 'prijzen'. Waarom snapt een eencellige dit wel en blijft hier maar ons staatshoofd niet en moet daar met een Argentijnse naartoe?

Dus wég daar met U, Maxima en die zooi sporters! En in de tussentijd vooral niet gaan eten met Japanse 'hoogwaardigheidbekleders' die over Fukushima kritische schrijvers daar voor 5 jaar de cel insmijten terwijl u hier -gemaakt plechtig- op 5 mei onze vrijheid staat te vieren. En jullie maar bidden: Hier is The Scene met Blauw. Daarna een zogenaamde dj die beschrijft wat luisteraars dit weekend hebben gedaan. Weer meteen een overdreven link tussen vlot babbelende dj en publiek.

Gaat helemaal nergens over. Dan volgt een plaatje. Ik heb het 2 uur en 17 minuten uitgehouden. Bij Budapest gooi ik 3FM uit. Anders was ik knettergek van het eindeloze geouwehoer geworden. Dus er zit al een ongelooflijk verschil tussen wat ik met muziek doe en wat 3FM met muziek doet. Er komt een plaatje en daarna moet er weer een opgelegde interactie tussen dj en massa plaatsvinden. Tijd voor een dj om zelf met iets te komen lijkt helemaal verdwenen.

Hij moet constant tegen een publiek aanleuteren en mag er zelf geen originele individuele gedachten op nahouden, lijkt het wel. Maar het geouwehoer van de massa aan de telefoon heeft 3FM heilig verklaard. En na 2 uur en 17 minuten heb ik daar behoorlijk m'n buik van vol. Het vleien van elke debiel die opbelt boekt een overwinning op de inhoud van een programma.

Dit is duidelijk een de dj's opgelegd iets. De luisteraar is binnen een uur te vaak aan het woord maar heeft in feite helemaal niks origineels te melden. Hij wint een prijs en iedereen moet dan zogenaamd weer blij zijn.

Maar de programmamaker zit gewoon uit z'n nek te lullen en probeert om de haverklap "1" te worden met de opbellende luisteraar. Dus het is meteen al: Wie gaat zoiets 24 uur per dag zonder koppijn aan zitten horen? Na 2 uur en 17 minuten zit je hoofd vol onzin van een ander en als je de radio dan niet uitgooit word je knettergek. Wel was er een itempje waarbij één van de voetbalspelers het Wilhelmus te vals zong en luisteraars moesten raden welke speler dat was - wéér een opgedrongen link naar luisteraars die er telefonisch op moeten reageren..

Maar eigenlijk kwam er een interactie tussen dj en luisteraar waaraan het hele programma ondergeschikt werd gemaakt. Alsof zijn invloed belangrijker was dan de inhoud van het programma en de rode draad alleen de idioten die opbelden waren. Ik heb weleens betere nachtprogramma's gehoord.

Waarin het ook nog om nieuwe muziek ging.. Maar hier trof ik een jarig huppelkutje aan dat graag met alle winden meewaait maar mij helemaal niks zinnigs over muziek vertelt en voor wie de constant te paaien luisteraar heilig is. Diverse Radio Veronica-deejays die in het verleden voor de publieke jongerenzender werkten, weigeren aan het jubileum mee te werken.

Hilversum 3 is ooit bedacht als alternatief voor de toenmalige zeezender Radio Veronica. Dat is al lang niet meer nodig; er zijn voldoende commerciële muziekstations in Nederland. Nog steeds zit er bijna elk uur een andere club, met een andere kleur en een andere mening. De publieke omroep zegt graag te willen verbinden, nou, in mijn ogen is het eerder een splijtzwam.

De helft van Nederland is vijftigplus. Een aantal hoofdrolspelers haken net als Erik De Zwart dus af qua medewerking aan de reeks 50jaar3fm. Toch dook ie 2 september in de aflevering over in uur 2 even op in de Tipparade op Hilversum III: Dat mag van mij morgen opgeheven worden. Ze doen namelijk niks publieks; draaien oude hits net als wij bij Veronica. Het is dus gewoon een zender voor een ouder publiek, maar ik hoorde van Daniël Dekker dat de meest gedraaide artiest op het station Avicii is.

Wat ik veel belangrijker vind: Die motie is aangenomen, maar ik hoor er niks meer over. Ze mogen blijkbaar doen wat ze willen. Terwijl de nummers die wij draaien vijf jaar uit de Top40 verdwenen moeten zijn. En zoals altijd verzandt een topic van S: Doe het zelf béter dan, stuk zeebanket.

Ik moet toch érgens beginnen en ik ben nèt bezig en ik toon tenminste nog initiatief terwijl er in dit forum -wat 50 jaar 3FM betreft- totale windstilte heerst. Ik schreef vannacht wat kwade woorden over 3FM, maar dat betrof een invalster voor Mark van der Molen. Zal het goedmaken door hier later nog aandacht aan Mark zelf te besteden zodra ie weer terug is.

En ik heb tot dusver maar 1 lijst gekopieerd en dat is die van de genres. Maar daar zal de 3FM Playlist nog naast gehouden worden. Dat is de komende maand niet van belang om 'ns goed naar te kijken? Waarom zouden we daar uit gewoonte onze ogen voor moeten sluiten? Het stukje over politiek Den Haag en Koningshuis is ook legitiem als je je beseft dat er in Japan een celstraf staat zodra je je daar vrij uit over Fukushima en Nederland in daar 'serieus' voor een sportevenement naartoe wil.

Daar mag ik tussendoor m'n ongenoegen toch gewoon over uiten? Dan kun jij de vloer er weer mee aanvegen en zeggen dat het niks toevoegt terwijl ik jou nog niet een topic heb zien openen.. In het verlengde daarvan is het ook interessant om te kijken of 3voor12 dit nummer ooit op 3FM heeft gedraaid. Leek me écht een VPRO-track. En de kijk van Erik de Zwart op 3FM is ook hoogst actueel want die plukte ik vanmiddag net uit het nieuws terwijl ik het hier juist over 3FM had.

De Zwart horen we trouwens rond 1 uur 43 in uur 2. Ook leuk om te horen uit de mond van Vincent van Engelen: Het interesseerde 'm niet wat anderen van 'm dachten. Wat heeft Veronica voor toegevoegde waarde eigenlijk! De meest waardeloze radiozender die er is! Ik luister ook niet continu naar alle zenders. Het is inmiddels 1 grote wirwar van allerlei omroepstations die er allemaal hun eigen wetten op nahouden. Maar Patrick Kicken zou ik op Veronica volgens mij nog wel kunnen aanhoren.

Alleen door het publiek daar op 1 te zetten krijg je te maken met 3X dezelfde track van Guns 'n Roses binnen 3 uur. En jammer ook dat ie het mogelijk laat afweten in de reeks over 50jaar3fm want ik had hèm daarin nog niet gehoord.

Hoorde op de radio maanden terug ook dat ze op Veronica elke zondag 80's-zondag doen. Weet iemand of dat nog een succes is geworden? Want ik haakte al na een week af. Na Patrick Kicken moet ik ook denken aan Jeroen Soer. En de Scherpe Rand Top 30 hield ermee op die op zich ook okay was. En nu heb je nog de Pinguin Top 30 en de Mania 30 maar die volg ik amper. Tipparade heb ik ook laten vallen. Dus blijft voor mij nog iTunes over. Dat geeft per genre wel aan waar al die zenders in Nederland door elkaar mee aankomen.

Dus als dat goed wordt gevolgd heb je ook genoeg leuke nieuwe muziek bij elkaar. En als je het goed doet meteen ook uit andere landen. En wie weet komt daar vanaf 7 oktober nog een nieuwe Apple streaming lijst bij óf ook alle iTuneslijsten vervallen rond 7 oktober omdat betaalde streaming dan de maat wordt en de iTunesdownloadcharts -na 3 maanden gratis Apple Music streaming- alsnóg worden afgeschaft.

Commerciële zenders gaan van hand tot hand. Dat is precies het verschil tussen publieke en commerciële radio. Bij de NPO is het publiek de eigenaar. Al onze inspanningen zijn gericht op het publiek, commerciële belangen spelen geen rol.

Dat hoor je goed terug in de programma's voor wie het wil horen. Terwijl je daar ook een goed programma van 2 uur met allerlei nieuwe muziek had neer kunnen zetten zónder al die telefoongesprekken met luisteraars. Deze vrouw stond daar vooral in dienst van luisteraars en draaide vermoedelijk niet eens wat ze zelf uitgezocht had maar gewoon de platen die ze móést draaien. Gaat het om de inhoud van een programma of om om de 5 minuten de luisteraar op een voetstuk te plaatsen d. Alsof de inhoud niet meer uit de programmamaker zélf mag komen maar op 3FM altijd op 1 lijn gebracht moet worden met wat het afgestompte publiek graag wil horen.

Dus worden je kritische vermogens danig aangetast als je daar gaat zitten presenteren. En het komt ook niet in ze op om weer met een Mega Tip 30 te komen, wat ik ook een goed programma vond. Kan trouwens een topic openen voor de Mania 30 en die op DutchCharts elke week updaten en van een Spotify-linkje voorzien - ter compensatie van de door 3FM afgestoten Scherpe Rand van Platenland die op Kink FM misschien nog steeds had bestaan als Arjen Grolleman niet plotseling was weggevallen waardoor Kink FM later werd opgedoekt.

Dus ik ben zeer benieuwd naar het 3FM-programma van Mark van der Molen die door deze radiofreak de kneepjes van het radiovak zou zijn bijgebracht. Want op 1 staat daar nu: En die werd voor ie maandag bij iTunes met downloads van 11 naar 1 steeg op 3FM gedraaid. Dus hoezo 'ongerelateerd', 'volstrekt willekeurig' en 'onsamenhangend'? Hieruit blijkt juist duidelijk dat een 3FM directe invloed heeft op iTunes. Inmiddels zijn er sinds de start van dit topic al 25 uur 3FM voorbijgevlogen.

Dus is nu de eerste stap dat ik in mijn volgende posting even uitzoek hoe dat zich allemaal verhoudt tot eerder genoemde iTunes-genres. Kan ik hier om de 25 uur doen totdat het jarig 3FM-jubileüm op een feit is.

Hoe zit het trouwens nu met die bijzondere krachten die je eerder op dit forum claimde te hebben? Zijn nooit echt van de grond gekomen of wel? Wat heeft die vraag nou in godsnaam met dit topic te maken? Dus wie is er hier nu eigenlijk aan het afleiden naar en 'verzanden in niet-relevante informatie'? Bij het overgrote deel van je verhalen hier vraag ik me af wat dit met met het topic te maken heeft. Maar excuses, ik wist niet dat het offtopic gebrabbel alleen voorbehouden was aan één iemand op dit forum.

Erik de Zwart draaft een beetje door. Maar wat radio 2 betreft heeft hij wel gelijk. Wat een slaapverwekkende zender is dat geworden. Radio 3 kan wel wat Radio 6 gehalte gebruiken. Je breekt hier in terwijl ik al achter loop en hier nog van alles moet uitzoeken dus ik ga niet automatisch akkoord met alles wat me hier voor de voeten wordt gegooid. We hebben meer te doen. Markplaats - woensdag 09 september - Dit is Domien - dinsdag 08 september - RabRadio - dinsdag 08 september - Superrradio - dinsdag 08 september - MetMichiel - dinsdag 08 september - Giel - dinsdag 08 september - Jorien - dinsdag 08 september - Markplaats - dinsdag 08 september - Dit is Domien - maandag 07 september - RabRadio - maandag 07 september - Superrradio - maandag 07 september - MetMichiel - maandag 07 september - Giel - maandag 07 september - Jasper - maandag 07 september - Markplaats - maandag 07 september - Over genres gesproken, de Homo Top van Ja, maar dat is net als Nederlandstalig geen iTunesgenre, hè?

Dus ook dát heb je niet begrepen en slaat binnen dit topic de plank mis. Gewoon om te kijken in hoeverre die overeenkomen met wat 3FM ons eerder deze week in die 50 uur allemaal voorschotelde. City, Adam Levine De boyband Top 17 van 3FM van dit jaar: Ook dat genre is niet iTunes-gerelateerd en het topic gaat over aan 3FM gerelateerde iTunesgenres zie 1ste 25 uur 3FM.

In het overzicht hieronder ontbreken vreemd genoeg ook alle 2-meter-sessies. Alsof ze er door 3FM allemaal pijnlijk nauwgezet zijn uitgesneden. Kies minimaal 5 items uit de lijst hiernaast of voeg hieronder een vrije keuze toe. Inclusief busreis vanuit Heerenveen Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Enschede Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Weert Ja, graag!

Inclusief busreis vanuit Dordrecht Ja, graag! Wel een beetje raar: Terwijl het op 3FM in de Cyber Top 50 stond?????? Heel toevallig had ik die middag net de radio aangezet en hoorde Jan Douwe het nieuws hierover vermelden. Ik roep bij deze iedereen op om dit nummer in zijn top-5 te zetten en zo de door 3FM voorgeprogrammeerde lullige Veronica-track 'Knocking On Heaven's Door' zondag van 1 af te houden.

Don't Turn Herman Away! Ach Herman Brood heeft genoeg erkenning gehad, al kwam hij pas zoals zo vaak, na zijn dood. Saturday Night blijft een klassieker. Zijn album kwam 25 september uit. Dus eigenlijk moeten die elke dinsdag Dan heeft het zin om het nieuw leven in te blazen.

Maar hoe hou je alles bij? Leuk stukje trouwens in dat boek over 3FM over dealtjes.. Vraag me trouwens af waarom het naar eigen zeggen zo 'maatschappelijk betrokken' 3FM dit nog steeds totaal niet draait: Of steunt 3FM alleen de eigen fratsen? Dit had er ook wel ingekund, toch? Wat een domme lijst.. Gelukkig heb ik niet geluisterd.

Een deel van de groep de jeugd plonsde zich neer op het terras, en genoten van de plaatselijke Weise bieren. Een Duits echtbaar begreep Pitje zijn Hoegaards dialect en genoot mee van de uitzonderlijke gezellige sfeer!

Buikje vol gegeten en na een welgekomen nachtrust iedereen klaar voor de volgende trip naar ons vast verblijf. Dat er onderweg moest getankt worden was zeker. Diesel getankt  werd nadien bevestigd. Na wat overleg de moto met sleepdienst naar een garage, de motard lekker achterop. Aangekomen nog net op tijd voor het avondeten. De dag nadien kreeg onze nieuwe paus zijn herstelde  Pan terug in zijn bezit, een uitstapje gemist maar wel dolblij dat zijn moto weer OK  was met dank aan de begeleidende auto die er voor gezorgd heeft dat het iets vlotter verliep en zo was de moto daags nadien terug in het hotel  Al de ritten van de voorbereiding waren goed gespijsd met telkens 6 à 7 cols.

Met overleg werden een paar ritten ingekort  zodat we  voor een iets uitgebreider terrasje tijd hadden en goed op tijd voor het avond eten waren. De bergpassen cols werden telkens in formatie afgehaspeld, behalve de Timmelsjoch en de Stelvio. Dit zijn toch de pronkstukken tijdens onze meerdaagse. Deze werden in overleg en elk op eigen tempo onder de wielen doorgeschoven. De rit met de geitenpas werdt door 3 motards verwerkt.

Onze Benny zijn eerste geitenpas. Hij kon het niet geloven dat hij deze pas veilig en wel was doorgekomen. Het verblijf in ons hotel was prijs kwaliteit dik OK.

Vooral de quiz met Heidi en??? De dagen vlogen voorbij en we hadden temperatuurverschillen die gingen van 32 naar 0. Tijdens het overbruggen van de zoveelste col kregen we een sneeuwstorm over ons heen. Man wat was het daar, koud 0° met ijzige wind.

De linker wijsvinger diende als ruiten wisser helm vizier om de bevroren sneeuw te verwijderen. Daar plotseling  22°, vizier omhoog , zij met bril bril omlaag. Een sauna, daar kon men het bij vergelijken. Bergpassen genoeg achter de kiezen. Zodoende werd er gekozen voor snelwegen op onze terugweg. Ons laatste stop te GHL. Een sappige hamburger viel in de smaak.

Een van de motaars melde mij, Dirk heeft dit prachtig gedaan. Deze rit kan bestempeld worden als een wandeling met de moto. Nochtans werden er verschillende oorden doorkruist. In het voor of najaar kan deze rit herhaald worden. Door een meerdaagse met de familie in Nederland ging deze rit aan mijn neus voorbij. Jos bracht mij daags nadien commentaar en de rest van het buideltje centen  terug.

Viermaal een drankje dat wil zeggen dat mijn portemonnee heel wat lichter was.. Een mooie rit de grens België - Frankrijk werd verschillende keren overlapt. Benny heeft zijn oriëntatie van vroegere tijd niet verleerd. Wij kijken uit naar de volgende geprogrammeerde rit van Benny!

Na wat overleg nam Tonny zonder GPS de touwtjes in handen. Door al deze plaatsen te aaien of te doorkruisen werden we door drie Provincies geloodst, Vlaams Brabant x2 , Antwerpen 1 , Limburg x2. Aarschot onze eerste stopplaats ,vervolgens in Paal na ons tweede consumptie waren we verplicht om even te wachten door lichte regen en voegden we er een drankje aan toe. Alles terug droog nadien. Deze 3 kwasileden genoten deze rit andere oorden dan gewoonlijk en op het terras was het  zonnetje van de partij!

Bewolkt, nadien opklaringen temperatuur 23° meer moet dat niet zijn om van deze klassieker te genieten! Ik doe alleen grote wegen geen klein baantjes, was de korte briefing. Daar we niet te Poulseur halt hielden wisten we dat er gedeeltelijk andere wegen werden aangedaan. Afbeeldingen van roofvogels in een natuurgebied, plotseling kreeg mijn cc fluweelzachte asfalt onder de wielen doorgeschoven.

Het is genieten geblazen van de vele bochten en krulletjes die de route bouwers in deze lussen hebben genomen. De afbeeldingen van de grens overschrijding waren niet nodig, alleen al door het wegdek. Daar ik daarnet het stuur hevig in de knuisten klemde om de hobbels en putten te ontwijken, kan ik nu ontspannen van links naar rechts wiegen. De moto's voelen zich hier als een vis in het water, temeer dat het  zonnetje van de partij is en de banden meer grip krijgen op het asfalt.

Richting Kaltenherberg, Monschau fladderen we regelmatig uitbundig onder een groen bladeren dek door, hier stroken met wat minder grip op de wegen zijn nat bevlekt, en het voelde heel wat koeler aan.

Verder richting Rohren nu wat luwe haarspeldbochten, flink bergop alzo belanden we op een plateau waar we telkens een tussen stop inlassen op de parking van de Sommerrodelbahn.

Op de parking van de Ruhrsee was het een zeer druk gedoe, moto's op en aan alle modellen zelf twee BMW  R van vervlogen tijden, maar konden zo uit de etalage komen!

In een dal volgden we voor ettelijke km een klein beekje dit is altijd een garantie voor bochten pikken. Na 25 km belanden we in Eupen- tanken de E40 op en klaar is kees. Weer maar met zijn tweetjes, deelnemen aan de dagritten is niet mogelijk. Daar het duo de oppas van  de honderd jarige moeder voor hun rekening neemt. In  St-Truiden nam Tonny ons op sleeptouw, heel wat km pal daar de fruitsteek. Nette voortuintjes, goed berijdbare wegen, die wel bezaaid zijn met verkeersremmers.

Mettekoven voor ons bekend, hier werden in het verleden al eens een winteractiviteit wandeling georganiseerd. Op het kerkpleintje en aan de taverne te  Rutten stop plaats tijdens de kwasiriten was geen levende ziel te bespeuren. De schrale windstoten en vroeg in de voormiddag waren de oorzaak dat het hier  rustig was. Een rommelmarkt te Glons beletten ons om op deze vaste stopplaats halt te houden! Na wat speuren vonden we te Bassenge een terrasje een vriendelijke baas deed zijn best om Nederlands te spreken.

Een ommetje om het centrum van Visé  links te laten liggen, omringd door een golvend landschap. De panoramische vergezichten namen wijdere uitzichten aan, meerdere heuvelruggen konden we aanschouwen. Met dorpen her en der half verscholen in de valleien, Voeren is er zo een van de vele, Slenaken een grensgeval met Nederland.

Nadien kwam het Gulpen dal in het vizier, deze omgeving wordt de parel van het zuid Limburgse NL genoemd! Dit asymmetrische dal heeft aan ene zijde een flauwe helling die in gebruik zijnde als grasland, aan de ander zijde steilere hellingen waarop de bossen liggen.

Omgeving Margraten zeer verassende panorama's, met zijn Dobbelsteenhoeve uit de 19é eeuw, vakwerkboerderijen, momentane hoeves en landhuizen liggen er te pronken in één weldadig groen landschap. Eveneens liggen hier Amerikaanse militairen begraven de dreef naar deze begraafplaats lag er mooi geordend bij.

Door een triatlon waren alle GPS toegangswegen geblokkeerd. Het kon niet anders dan richting Maastricht, Vliermaal, Ulbeek en tenslotte Melveren onze derde stop. Een aangenaam ritje, uitgebreide stops door slechts km op de teller is dit geen opstakel, deze ritten afgewisseld met ritten van meer dan km zodoende komt iedereen aan zijn trekken.

In totaal 14 Motards en 3 duo's op deze dag, daar zit het uitmuntend weertje voor iets tussen. De km werden rustig afgehaspeld, wat goed is in deze omgeving, prachtige panoramische vergezichten in overvloed. Zo zie je maar dat men nier ver hoeft te rijden om volop te genieten. Ieder jaar  2 à 3 ritten naar Frankrijk telkens in de zelfde omgeving,maar  hoe de ritverantwoordelijke er in slagen om gedeeltelijk andere invalswegen en nieuwe oorden te ontdekken is mij een raadsel!

Te Ciney onze eerste stop, goed opgewarmd voor wat ons nadien onder de wielen wordt geschoven. De dorpen Haversin, Houyet, Rochefort, Han sur Lesse, Daverdissen en Gedinne op de wegwijzers waargenomen, zonder deze plaatsen  te doorkruisen. De  wit zwarte nummerplaten van de auto's, verraden dat we op Franse bodem vertoefden. Aan de oever van de Maas, onze geparkeerde motos mooi gelijnd, zie foto's voor de 6 cilinder was er geen plaats meer!

Terug het zadel in steeds minder verkeer, almaar meer bochten en fraaie landschappen. De route slingert zich van heuvel  landschappen naar de vlakkere glooiende gebieden. Waar bij de rivier valleien van de Maas en de Semois een rode draad vormen We overbruggen de Maas om de haverklap om vervolgens , een strook van wel 10km door Boi de Foi te snorren. De bomen overkoepelde gedeeltelijk de weg, zonbevlekte stroken bemoeilijkte soms het overzicht. We passeren de leukste stuurweggetjes die er te vinden zijn,genieten staat bovenaan onze prioriteiten lijst.

Af en toe worden we eraan herinnert dat in de valleien  vroeger  lokale industrie floreerde. We volgden  de oever van de Semois, links van de weg niets dan kleine werkmanshuisjes, en aan de rechterkant weerspiegelde een rotsmassief in het ondiepe water. Te Thilay even de bewoonde wereld in, nadien kwamen enkele tabak schuurtjes in het vizier hier werd vroeger de gekende pijptabak gedroogd en verpakt in papieren witte of grauwe tipzakken.

Driemaal een drankje, eenmaal getankt en twee stops om de benen even te strekken ergens ten velde zodoende zijn de km goed verteerd! Dank aan allen en tot de volgende Jaak. Zwaar bewolkt, dan neemt Paul telkens zijn 29 jarige Honda voor wat meer beschutting.

Vanaf Gelbressee duiken we voor meerdere km de Maas vallei in. De meeste graangewassen zijn ondertussen  verdwenen, alleen her en der liggen er strobalen verspreid op het veld. Omgeving van Molignée slalommen we voordurend onder de spoorweg bruggen door, tijd voor ons eerste natje op een prachtige locaties. Terug het zadel op richting Florennes, Philippeville, Cherfontaine. Tussendoor proberen we gewoon te genieten, we kronkelen hier namelijk van postkaart naar postkaart.

Froidchapelle  op de lange rechte weg wat ik met wat improvisatie vergelijk met de Californise Lambantstraat vanaf Beaumont komen de grote waterplassen in het diepe dal te voorschijn. Het terras van Le Crocodille Rouge streetvieuw was niet toegankelijk, zeer frisse wind blies over de waterplas, dan maar lekker warm binnen genieten van warme dranken. Dreigende wolken, af en toe een straaltje zon, groene stroken het ene na het andere veelal goede asfaltstroken overzichtelijke bochten we krijgen er wat meer vaart in.

Op de wegwijzer Spontin 30 km en zoals gebruikelijk ruime parking, gezellig terrasje zie foto's  manneke pis. Ons lid van St-Truiden  parkeerde zijn moto naast die van ons, zonder helm werdt Mark pas erkent! Echter lang duurde het samen zijn niet, enkele druppels deden ons haasten om te vertrekken. En jawel regen kregen we! Richting Hoei - Andenne vanaf hier droogden we langzaam al rijdend op. En dan met 8 Motards op een Belgische feestdag mogen we niet klagen.

Na de deelgemeentes van groot Landen  te doorkruisen werden we vanaf Niel - bij - ST- Truiden merendeels door de velden en weilanden geloodst, richting Waremme. Om 10u een mooi terrasje gevonden, voor het gezellig onderonsje. Echter door een echtpaar de dame zonder tanden schelde voordurend haar echtgenoot uit voor alles en nog wat!

Inpakken en wegwezen was de boodschap. Veel hoogten verschillen waren er  tot op heden niet te overwinnen, bergjes zijn in deze regio schaars. Vanaf nu liggen de heuvels en bochten op ons te wachten, echter we moeten wel moeite doen om een uitzicht te vinden dat  niet is verstoord door menselijke inbreng,  er komen telkens littekens aan de horizon te voorschijn. Om het centrum van Tongeren te ontwijken vertoefden we in onbekende oorden te Borgloon derde stop te bereiken.

Onze begeleider straalde als de zon daar er niets dan lof te horen was! Van één doorzetter gesproken, weer maar eens op zijn eentje een Kwasirit afgehaspeld. Dat verdiend een dik streepje op het deelnemers formulier!

Op de foto's sta ik daar in mijn kleurig Orange , geen motorkledij, mijn vinger ge weet wel! Alles vlot en veilig verlopen, waren commentaren achteraf! Na een verplaatsing van Sint-Katelijne-Waver tot aan het lokaal dan heeft men er al enkele km op de teller bijgevoegd. Dan de rit nog alleen afhaspelen is misschien een minpunt. Voordien een mail of telefonisch contact is een garantie om daar niet alleen te vertoeven. Jos B neemt de verantwoordelijkheid op zich wat de uitzet betreft, en doet dit uitstekend zodat er regelmatig intresten  bij komt.

Deze chopper neemt ons ieder jaar op sleeptouw een rit waar ik vooral naar uitkijk. Oorbeekse steenweg - Wavre - N5 - RO -  zeer rustige omgeving wanneer het drukker werd bevonden we ons op grondgebied van Halle.

Hier zoals ieder jaar onze eerste stop, op het gerenoveerde stations plein. Vanaf nu is het volop kermis, de volgende km merendeels wegjes van Max 2 meter breed in het hart van de Vlaamse Ardennen, alhoewel er langzaam wordt geflirt met de taalgrens.

De kronkel paatjes slingeren door open velden, links en rechts gerenoveerde boerderijtjes omzoomd met hagen. Concentratie nodig daar de bochten elkaar om de haverklap opvolgen! Loisemarie via Ronse naar Mont L' Enklus, door het Kwaremont bos waar we halverwege onze motoren parkeren aan het Boswachterhuisje Fazantendreef 3 Kuisbergen streetview België en foto's zo heeft men een idee van deze prachtige locaties.

Na Nukerke door Zulte naar de Patersberg streetvieuw. Om de Koppenberg streetview België te bereiken ging het via Kluisbergen - Melden via de kleistraat Wortegem - Petegem - Nokeren gekend door Nokeren koersen. Guy kreeg alle lof vooral van de leden die deze trip voor de eerste keer aan deelnamen, voor mij is het den derde keer maar telkens ergens een andere omgeving.

Even door Zwalm streek Herzele te Erpe - Mere de E40 op alles verliep veilig en wel das dus dik in orde, hopelijk tot volgend jaar. Biersoorten genoeg zie foto dit is weer een omgeving voor de meerdere onbekend, een rit daar naartoe in de toekomst is zeker OK. De hittegolf is verleden tijd, momenteel bewolkt her en der een regenbui voorspeld. Hierdoor krijgen we een heel andere panoramisch vergezicht in het vizier.

Richting Marchin en voor enkele km in een weidse boog rondom Durbuy. Zoals gebruikelijk tijdens de eerste stop uitzet dranken zie foto's ruime parking met groot terras! Terug het zadel in omgeving Rochefort - Nossogne  tijdens deze afgelegde route doorkliefden op een plateau Boi des Fagnes in het dal een uit de kluiten gewassen beek de Wamme die zich kronkelend een uit gevijlde weg baande tussen al het groen.

Houffalieze Bois de Liher, het asfalt is hier in deze beboste omgevingen niet van wereld kwaliteit! Daar tegenover dokteren we gedurende verschillende km door tunnels van dennen die de wegjes bijna volledig over koepellen, dennen geuren prikkelen onze neusgaten. Heuvel klimmetjes, bochten dan duiken we weer het dal in en genieten volop!

La Roche - en - Andenne terug de bewoonde wereld in en vooral gekend om zijn omgeving met goede asfalt en aan collega's motaars geen gebrek. Nadrin terug tijd om de kelen te spoelen, niet gedaan met de pret Manhay we bleven maar slalommen, Amay - Ouffet  waar Jean telkens drie zoenen krijgt van de bazin.

Hier kreeg Dirk alle lof dat ge maar kunt denken rond zijn oren geslingerd! Tijdens de rit slecht wat lichte motregen, nat- droog bevlekte, zeer natte - en droge wegen, van geluk gesproken. Mijn rit was ongeveer à km, dat ik niet alleen was wist ik reeds voordien. Mijn kledij was volledig in jeans! Tijdens onze eerste en enige stop werd besloten om de rit in te korten.

Het leek wel dat het asfalt de temperatuur gaf van een BBQ, mijn besluit om niet te vertrekken naar de Eifel was voor mij de enige goede beslissing. Ik ben de mannen gaan uitzwaaien, een ganse dag in tropische temperatuur was voor mij iets te veel van het goede. Nadien werd mij gemeld, in de voormiddag bewolking temperatuur was in orde.

In de namiddag was het andere koek, zeer warm op de foto's zijn ze allen druk bezig voor wat afkoeling. Een toffe rit dat dacht ik wel de Eifel is een echt motor paradijs. Toffe foto's van leger voertuigen, van zodra het past kan Ivan er een rit gaan doen met meerdere leden in zijn zog! De verslaggever was aan zee Paul wist van mijn afwezigheid.

Nadien vernomen toffe rit, deze rit is door omstandigheden in het verleden twee maal niet doorgegaan, ik vermoed wegens regen? Even een ommetje, familie bezoek te Schaffen meer moest dat niet zijn. Pinkstermaandag een Kwasirit om 10 u, echter door een e-mail naar de leden, kregen we gegevens waar naartoe en het aantal km.

Zodoende waren we met 6 personen wat een goed resultaat is op een feestdag. Op de N werden we opgehouden door een grote groep wielertoeristen die de ganse weg benutten, geen doorkomen aan.

Een zijstraatje was de oplossing om deze file te verlaten. Deze noodweg viel in goede aarde,heuveltjes op en af en na enkele km vertoefden we terug op de N, van file geen sprake meer. Daar we gedurende vele km om en door dorpjes van groot Durbuy reden werden er verschillende wegwijzers -8 km naar Durbuy waargenomen, dat was genieten met alles er op en eraan!

En als klap op de vuurpijl het zelfde maar nu omheen groot Dinant, echter hier forsige hellingen en meer bebossing en rots massief. Op de foto tegenover een kerk genoten we volop van ons natje, den Jos melde ik heb genoten dat konden we allen bevestigen. Het aantal deelnemers was het een meevaller, want er werd  regen voorspeldt. Een stukje snelweg, hierdoor waren we vrij vlug op grondgebied van Assesse.

De vierbaansweg  N4 bracht ons tot op de parking van Le Restopause te Aye. Het is het alsof we hier gisteren vertoefden, man wat gaat de tijd snel.

Hierdoor nam Eugene het roer over. Met onze reserve centervoor ging het vlot vooruit, waardoor we rond Tweede poging om de GPS terug te activeren mislukte weer zie foto's op parking.

Het landschap was voordien nadrukkelijk aan het heuvelen , deze prachtige omgeving werd ons voor talrijke km voorgeschoteld. De roofvogels die boven het dal rond zweefden waren niet opgezet met dat motor lawaai dat hun jacht gebied verstoorde.

Met enkele stevige vleugel slagen verdwenen ze achter de heuvels. Pal door het Mullerthal, smalle kronkel baantjes heuvel op en af, elk besef van plaats glijd weg ik zonder GPS heb allang het gevoel dat we de richting zijn kwijt geraakt? Dat gevoel werd even nadien bevestigd, een asfalt wegje - verhard- kleine kiezels en dat spel werd steeds maar smaller, en de kiezels steeds maar dikker! Dat was niet alles het begon licht te miezeren die nattigheid verhoogde onze aandacht tot op het scherpste van de snee!

De regenpakken werden uit de koffers gehaald,om  regenbroeken over het schoeisel te krijgen werden er allerhande evenwichtsoefeningen uit de mouwen getoverd! Omkeren werd voorgesteld daar die dikke stenen tot aan de volgende bocht over het ganse wegje werden verspreid.

Op hoop van zegen verder geschoffeld, en hoera enkele meters achter de bocht werd er asfalt onder de wielen doorgeschoven.

De eerste taverne nodigden ons uit om te bekomen van deze opstakel die we allen nadien met een glimlach verteerde. Na het gezellig onderonsje de snelweg op.

Deze rit is een topper die al  van in de oertijd op ons programma verscheen! Open deur dagen bij Moto Centrum Tienen, vroeger Suzuki Centrum , de zaakvoerder is ondertussen ook verdeler van  Yamaha vandaar de naamsverandering. Dat ik even naar deze opendeurdag ging rijden tijdens een kort namiddag ritje was reeds gepland. Even tot aan het lokaal er moest maar iemand aanwezig zijn voor een Kwasirit. En jawel in de verte hoorde ik een diep geroffel, het was de rode Intruder cc zonder pinken mij op sleeptouw nam.

De ronde van België Balloise heeft ons twee maal ergens ten velde doen omkeren, de derde maal stonden we op de eerste rij de renners en het konvooi  daar achter zoefden voor ons voorbij. Reeds enkele dagen voordien 30° voorspeld hierdoor was mijn besluit vlug genomen om niet deel te nemen in deze tropische omstandigheden.

Daags voordien werden er onweer aan toegevoegd, in korte broek en fiets begaf ik mij naar het lokaal. Met gedachten dat er maximum 3 deelnemers waren om met deze omstandigheden deel te nemen aan de geplande rit. Het werd uiteindelijk het dubbel 6 kwasileden allen in veilige -zomerkledij, dat is dus een meevaller voor Jos zijn eerste rit als rittenleider. De motoren waren allen hoogpoters hoger van de grond dat zorgt voor meer afkoeling, veel door de bossen dat zorgt ook voor meer afkoeling melde Jos.

Op deze feestdag in totaal twee ritten met 9 Motards en 3 duo's, in het verleden hadden de feestdagen minder  succes! Met mijn echtgenoot achterop dat is lang geleden! Tijdens de enige break  aan de oever van de Ourthe genoten wij van een drankje de paarden verscholen in de schaduw van de bomen stonden er slaperig bij zie foto's.

Men zei  dat het goed was! Op onze Lieve Heer Hemelvaart dag was alleen Hamoir 13 u geprogrammeerd. Echter door de weersomstandigheden was het zonde om  geen dagrit te maken, in overleg met Jean is deze rit toegevoegd op de agenda. Achteraf alleen positieve commentaren waargenomen. Eventjes de rollagers verder roderen, en genieten met zijn tweetjes op een terras is ook OK. Vandaag ontbrak het niet aan de deelnemers, deze rit was terug voorbereid en dat merkte men al vlug daar de richtingaanwijzers vroegtijdig in werking traden.

Om het centrum van Hoei te vermijden ging het via  verbindingswegen. Even verder pal door Bois de Belegrange ,de  heerlijke dennengeur  prikkelde onze neusgaten. Esneus  aan de oever van de Ourthe onze eerste stop. Op dit groot terras waren we omringd door meerder collega's motaars, enkele km verder dan Polleur verlieten we de hoofdweg waardoor we op eenzame hoogtes uit het zicht verdwenen.

Van op een plateau werd er een grote plas van in de verte waargenomen. Even later parkeerde we onze motoren aan deze gigantische afdamming Barrage de la Gilleppe, waar we door een sympathieke dame werden voorzien van drank. Richting Membach - Henri - Chapelle merendeels werden de  kronkelwegjes waar af en toe kiezels lagen volop concentratie en met aangepaste snelheid kwamen we er allen veilig door. Te Aubel in de schaduw van de kerktoren was het een gezellig onderonsje, toen reeds alle lof over deze rit.

Richting Visé in deze omgeving ontbrak het niet aan uit de kluiten gewassen heuvels - Tongeren - ST - Truiden - Borgloon  groot Landen was de briefing van Jaak. Drie drank en  twee stops om de benen even te strekken en een  tankbeurt. Van zadelpijn geen sprake, dank zij de verschillende stops. Om Hoei te bereiken werden we eerst door het onbekende geloodst,verkaveling   wegjes slingerde door een licht golvend landschap met af en toe zicht op  in de verte onbeduidende dorpjes.

Na het centrum van Hoei via de  gekende N , echter na enkele km sloegen we rechts af. Op deze weg  kregen we een quasi onbelemmerd uitzicht over de uitgestrekte velden, die niet waren omzoomd door grachten of struiken, zelfs geen wegwijzers waargenomen. Kleinere smalle wegjes leidde ons door een groene parelsnoer van heuvels en dalen, waar er regelmatig onbeduidende kabbelende beekjes een breuklijn in het landschap vormde. Om wat verder te Pont de Vyle onze eerste stop te houden.

Indien men op Google Maps van hieruit Houffalise zonder snelweg de wegen bekijkt dan zijn de kronkelwegen omzoomd door een oase van groen. Door Nederlanders uitgebaat, grote parking met terras, voor enkele onder ons bekend. Eenmaal in GHL beland, werd er zoals voordien de hoofdwegen even aangetikt. Wat onmiddellijk opviel was dat deze wegen van betere kwaliteit zijn dan het merendeel van de provincie wegen in België! Een tankbeurt met km op de teller, ongeveer de helft van de geprogrammeerde km.

Opeens werden massaal Belgische nummerplaten op de auto's waargenomen, het kon niet anders dat we via een smokkelroute van vroegere tijden terug in de Ardennen waren geland. Alles liep zoals de rit was geprogrammeerd, echter op grondgebied van Luik een wegonderbreking zonder wegomlegging.

Het Luikse interland is niet wat je noemt een overzichtelijk gebied. Om je weg in terug te vinden nauwe straatjes, wir - war van borden. Even met twee de GPS geraadpleegd om in deze omgeving een taverne te vinden. Langs de  N Quai des Ardennes  N°62 hier konden we onze kelen spoelen, tijdens de stop een regenplens wat een geluk! Zonder regen de  N3 op die passeert aan mijn voordeur, Dank voor het gezelschap en de begeleider. Met 13 moto's aan het vertrek  maar met 12 moto's vertrokken, dit is vergelijkbaar met  de legende van Hakendover.

De kerk werd gebouwd door 13 werklieden maar er kwamen slechts 12  hun salaris ophalen. De dertiende was de Goddelijke Zaligmaker. Tonny is niet de zaligmaker maar door plots opkomende maag en darm stoornissen  kon hij niet mee  gaan toeren. De oeroude klassieker Lesse Route en in het zog van  de nog oudere INTRUDER vertrokken we onder een tamelijk bewolkte hemel richting Helicinne, dat we al na ongeveer 5 km in het Franstalig België voor de rest van de rit vertoeven is zeker een pluspunt.

Deze wet is niet van toepassing op Waals grondgebied! In Ciney tijdens onze eerste stop werd Paul ingelicht dat de nieuwe wet niet van toepassing is op Waalse grondgebied. Om Ciney te bereiken vertoefden we tussen Namen en Andenne, Rochefort, twee smalle wegjes pal door bebossing bereikte we Redu 2de stop. Op deze locatie denk ik steeds aan voorgaande jaren, kijk naar de ritverslagen die keer dat we een sneeuwstorm hier over ons dak kregen blijft in mijn geheugen gegrift. Tenslotte bij ons madam te Pont de Vyle kreeg Paul alle lof over deze oeroude klassieker die zoals vandaag even anders is dan voorheen, drie omleidingen geen probleem zonder GPS.

Tonny was daar alleen voor een Kwasirit om 13 u. Even de omgeving rondom Scherpenheuvel gaan verkennen, melde zijn mail naar mij. Gerardustour Diepenbeek            km                       Dirk Vc. Volgens alle deelnemers was deze trip anders dan onze ritten, veel volk, veel moto's. Met 5 motards om 09u30 aan het Maures Café richting Diepenbeek vertrokken.

Doel was om een rit te rijden ten voordele van de zorg- en onderwijsinstelling Sint-Gerardus te Diepenbeek. Twee konden er spijtig genoeg door omstandigheden de dag zelf niet bij zijn. Het weer was grijs maar droog de ganse dag en de temperatuur schommelde tussen de 11 à 15 °C.

Niet echt warm maar doenbaar. Omdat we op voorhand ingeschreven hadden mochten we aan de inschrijvingen dadelijk een lange rij aanschuivende motards voorbijsteken. Om misbruik tegen te gaan kregen elke motard en zijn moto een polsbandje rond de arm en het stuur met een uniek referentie nummer. Nadat we de motorfiets geparkeerd hadden tussen de reeds honderden aanwezigen er waren uiteindelijk motards ingeschreven   is Dirk Vc de Sint Gerardusroute gaan opladen op zijn GPS. Alles was zo professioneel geregeld dat we nog geen half uur na onze aankomst in Diepenbeek de tour konden aanvatten.

Deze tour ging hoofdzakelijk langs kleine maar toch vlotte en verkeersarme wegen door gans Limburg. De route was uitstekend bewegwijzerd met opvallende roze fluo pijlen.

Door de vele afslagen en relatief technisch moeilijk parcours was dit een welkome toevoeging aan de GPS instructies. Blijkbaar hielden de meesten zich aan de snelheidslimieten. Hier was zoveel volk was iets voor het middaguur dat we besloten om dadelijk via Beringen en Hechtel-Eksel 60 km door te rijden naar de 2de tussenstop in Peer. In Peer konden we dan ons lunchpakket aanspreken en gezellig iets drinken.

Het laatste stuk van de tour ging dan via Opglabbeek en Zutendaal terug naar de startplaats in Diepenbeek. Vooraleer de terugrit aan te vatten hebben we hier dan ook nog iets gedronken.

De opbrengst van de consumpties bij de tussenstops en bestemming ging integraal naar de zorg- en onderwijsinstelling Sint-Gerardus. Tijdens de terugrit naar huis via Hasselt, Lummen en Diest zijn we nog even binnen gesprongen in de Glazuur in Glabbeek waar we een kort bezoek gebracht hebben aan een tentoonstelling van de onlangs opgegraven bommenwerper Lancaster uit de 2de wereldoorlog.

Een mooie afsluiter van een mooie en incidentvrije moto-dag. Ik vertoefde in Malaga, via een mail  een kort verslag van deze rit. Eugene heeft deze rit uitstekend afgehaspeld, dit was voor mij geen verrassing daar Eugene in het verleden reeds twee ritten tot een goed einde heeft klaargespeeld.

Ik voelde mij helemaal nog niet OK. Waardoor Ivan zonder morren de rit onderbrak. Waardoor dank voor het begrip. Om nog steeds  medische redenen afgehaakt voor deze dagrit. De eerste en derde stop zijn voor mij onbekend, de tweede stop is te Bohan dat herken ik aan dat te renoveren huisje is te koop voor een prikje maar moet volledig gerenoveerd worden in opdracht van de provincie!

Dat Jean regelmatig ergens ten velde even stopt om de benen te strekken is een pluspunt deze keer aan een toren, vooral als ge moet kakken-- zie foto Tonny. Om u vertrokken, het leek wel 3 seizoenen in het zuiden zon, regen en hagel maar toch km gereden.

Om aan dit namiddagritje mee te rijden  twijfelde ik niet,  twee stops, dicht bij thuis dat zal mij vermoedelijk wel lukken? Het ritje zelf, na de alom gekende invalswegen vertoeven we merendeels in niemandsland. Kort en goed meer moet dat niet zijn! Ik voelde mij weer niet optimaal voor één dagrit, het begin van één infectie op de luchtwegen Onze Jaak verdeelde de bedrukte T-shirts onder de aanwezigen.

Op de foto's staat Jean fier te pronken met zijn borst vooruit! Zelfs het kwasilid woonachtig te Blankenberge was van de partij! Met spijt in het hart wuifde ik de grote groep uit. Weten van vorig jaar dat dit een uitstekende rit is, dit wil niet zeggen dat de rit identiek is als het jaar voordien, Jean kennende weet hij telkens andere oorden onder de wielen door te schuiven. De foto's van de bloesems die we te zien krijgen zijn prachtig, het was overal zeer druk fietsers niets dan fietsers!

Was de commentaar achteraf. Op de agenda was een verrassing rit geprogrammeerd La Redoute kennen we allen van de Waalse klassiekers, dat beloofd weer voor een aangename rit!

Even de E 40 op ,zo waren we vlug aan de oever van de Maas Luiks grondgebied. Flemalle gekend door de  staalindustrie, de gebouwen liggen er  verlaten bij maar verdienen erkenning en klassering als een van de opmerkelijke bouwwerken uit de Belgische industriële  geschiedenis. Kilometers lang geen stoom of dampen te bespeuren, wat een verschil, tijdens onze zeerste ritten vorige eeuw werd het geronk van onze motoren niet hoorbaar door het gesis en lawaai van de hoogovens.

Nadat we Seraing  achter ons lieten, kregen we steeds minder verkeer, almaar meer bochten en fraaiere landschappen. Engis, Sprimont met de La Redoute er ergens tussen door, deze uit de kluiten gewassen helling zorgt er voor dat de betere wielrenners het peloton uiteen rafelen, tijdens de Waalse klassiekers! Aan hellingen geen gebrek  in de omgeving van Habimont, Jenneret, Amay en Thoncne ,bijna na iedere bocht staat er ons een verassing te wachten blijven genieten is de boodschap.

Vier keren gestopt 2 x een tussendoor  halte en  2 x een terrasje gedaan , om  16 u de laatste 40km van de Ronde van Vlaanderen thuis op TV gevolgd zij die thuis bleven voor de Ronde - dik in ongelijk. Die twee ware ook tevreden een wandeling en een uitgebreid terrasje, dat is ook genieten.

Daarvoor dienen de kwasiriten. Met niets dan tussendoortjes bereikten we zonder het te beseffen de boorden van  Namen. Zo halverwege de beklimming de weg naar de  citadel was het even tijd voor panoramische foto's. Na de plateau ging het in dalende formatie langsheen de weg  waar de uit de kluiten gewassen villa's omzoomd door stalen heggen en camera's , voor inbrekers een afschrikmiddel. Doorheen allerhande steegjes met af en toe even afgewisseld met een weg met twee baanvakken, hier het gas wat verder open.

Na  een  panoramische stop en terug ongeveer 45 km bij op de telleer bereikten we Philippeville waar we in schaduw van de kerk genoten van het welgekomen natje. Het zijriviertje Vachaux kabbelde rustig richting de vallei ven de Lesse, zo bereikten we Mont - Gouthier. Daar we ondertussen de deelgemeentes van groot Rochefort aaide of doorkruisten  hier weet men wel dat het volop  genieten is. Even voor we de bewoonde wereld terug bereikten een rust pauze, en gelijktijdig enkele foto's.

Richting Modave - Pont de Bonne taverne LA MERVEILLE reu pont de vyle N° 1   dit is een taverne waar we reeds vanaf het ontstaan van de Kwasimotos   minstens 7 à 10 keren per jaar genieten op het  terras in de zomer, in het voor en najaar gezellig rond het houtvuur   op deze rustige omgeving. Weer een ommetje en dit om het centrum van Hoei te ontwijken! Dat was weer dik in orde. Temperatuur 16°, hierdoor 10 personen klaar voor een vroeg lenteritje.

Onze kennismaking met deze persoon verliep vlot. Twee ritten werden voorgesteld, Waals Brabant of de boot in Bochold als die aan de kade nog ligt? Daar er in kranten artikels was vermeld dat deze boot daar in een groene zone lag en moest verdwijnen!

Na een kort overleg was het Tonny die ons op sleeptouw nam. In Zoutleeuw was het carnaval hierdoor even een ommetje via Herk, om vervolgens Tonny zijn goed gekende Limburg te doorkruisen.

Aan de oever van de zuid - Willems vaart was er van de boot niets meer te bespeuren. Dan maar even verder het centrum van Bochold in, om in de schaduw van de kerktoren, onze kelen te spoelen, het was een gezellig onderonsje.

Niel bij As ligt aan de flank van de bosbeek vallei, en is uitgesneden in het Kempens plateau en ten oosten trokken de bossen van het nationaal park Hoge Kempen onze aandacht. Langsheen de dorpen liggen verschillende langgerekte boerderijen en gesloten hoeves. Aan gerestaureerde kapellen geen gebrek, zoals de Sint-Jozef kapel uit ergens ten velde! As, Opglabeek, Mechelen aan de Maas, Lanklaar, gedurende de ganse rit vertoeven we in de fruitstreek, echter op de zuiden gerichte hellingen, wordt er op bescheiden schaal de wijnbouw beoefend.

Weer een gezellige namiddag op onze moto! Rit onderbroken door regen! Sommigen denken misschien  Haspengouw  - Limburg dat deze trippen telkens het zelfde zijn. Niets is minder waar de aanloop routes zijn idem maar tot mijn verbazing weten deze kastaars ons regelmatig te verrassen met verscholen en onbekende stukjes!

Afhankelijk van het seizoen waarin je rondrijdt in Haspengouw zal je een ander aspect van de streek kunnen bewonderen. In de lente kan je de pracht van de bloesems op de fruitbomen bewonderen ,alleen dan word de streek overstelpt met fietsers en wandelaars   voor moto rijders dan geen aanrader veel te druk wij weten dit uit ervaring.

In de herfst heerst er een levendige bedrijvigheid tijdens de pluk, de winter en het vroege voorjaar  ligt de fruitteelt een beetje stil zo  hebben we dan deze streek voor ons alleen. Omgeving Heers is aan weerskanten geflankeerd door een hoge gracht en bovenop fruitbomen zo lijkt het soms alsof je door een tunnel rijd van bloesems. Verder weg is het genieten van heerlijke vergezichten die het licht glooiend landschap tonen. Weer bevinden ons op de grens van Wallonië en Nederlands Limburg Ooit zaten we op een zonovergoten terras waar Ambiorix staande op een  rotsmassief ons argwanend aankeek.

Bij  één van de volgende ritten zullen we hem zeker terug gaan bezoeken. Tonny stelde Nederland voor maar was wat te ver. Dan naar de Zwitserse chalet omgeving ouden bos Langdorp - Rillaar was Ivan zijn voorstel en dit werd het! Op de parking van dat Zwitsers gedoe, waar zeer veel zang hoenders, die hun territorium met veel kabaal af bakende,vier ezels die ons toen begaapten en een grote boven de ingang van de taverne een Zwitserse vlag.

Reeds na 35 km reden we de parking op, hoenders, Zwitserse vlag en zelfs de vier ezels waren verdwenen ; wij zijn nu de vier ezels merkte  onze stille genieter Martin op. Omgeving Gingelom toeterde Tonny en deed zoals een reisduif rechtstreeks naar zijn stulpje. Neerlanden, Overhespen en ook wij veilig en wel tevreden de thuishaven bereikt.

Een bewijs Hakendover ligt aan de grenzen van Waals Brabant en Limburg. Ik was niet overtuigd om te toeren, met het gedacht dat ik daar alleen zou staan ,in laatste instantie toch beslist om kant en klaar mij naar het lokaal te begeven. Gelukkig stond  ik er niet alleen Tonny was er ook en vertelde mij fier dat hij in de voormiddag meer dan km gebold had.

Ivan, Imelda en Lieven stonden er ook  om ons uit te wuiven. Een ritje van ongeveer km dat werd door beiden gesmaakt! Pal door de fruitstreek, her en der een holle weg en menige dorpen doorkruist. Twee stops en jawel ze bestaan nog echt twee bruine cafés. Meer moet dat niet zijn! Deze mail kreeg ik van Tonny. Tijdens een spontane korte briefing de andere kant op Diest was de  enige info.

Verbazing alom, wat mij betrof daar we die omgeving zelden of nooit vertoeven. Vrij vlug tufte we door den Dries dit is een plaatsnaam van Hoeleden, hier verrassend genoeg een weg die aan bochten geen gebrek heeft!

Ransberg, Waanrode, Loksbergen, Schulen Groenland de wegen die deze dorpen verbinden waren afgebakend met merendeels nieuwbouw, fermettes, villa's,  tussendoor werkmanshuizen her en der boerderijen waar de boerenstiel intact is gebleven.

Meerdere gerenoveerde hoeves, waar de schuur en stallingen plaats maakten voor siertuinen om de omgeving wat op te fleuren. Ik was helemaal niet verrast dat we slechts voor enkele km in Vlaams Brabant vertoefden ,tegenover  de kerk in Paal  onze eerste stop. Na een onderonsje richting Kermt, Schakkebroek, Kortenbosh de handverwarming was reeds een poosje in werking,.

Melveren in één van onze vaste stopplaatsen genoten we volop  van de heerlijke koffie. Even na Dungel zwaaide we Tonny uit, waarna wij de E3 namen op weg naar  thuis. Omdat Eugene woonachtig te Kampenhout   erbij was, stelde ik voor om doorheen Haspengouw te tuffen. Hier kreeg Tonny alle lof van Eugene over de rit. Ik kan deze omgeving ook rijden maar dan merendeels over wegjes van slechts 3 meter breed, nu is er niet genoeg tijd daar de snelheid dan zeer laag is.

Nu situeert de rit zich rond  ST Truiden en Tongeren zonder  deze steden te doorkruisen aldus  Tonny. Vol bewondering aanschouwde Eugene de imposante boerderijen zo zijn we er verschillende in het vizier geweest was zijn opmerking. Hier wuifden we Tonny uit daar deze  dicht bij huis was.

Voor diegene die regelmatig deze trip onder de wielen doorschuiven weten wat er ons wordt voorgeschoteld. En dit in de omgeving van rotsen massieven, deze hebben zich door de eeuwen heen een weg uit geveild, met kronkels die gedurig langs de weg zijn waar te nemen. Deze panorama's worden na Gelbressee om de haverklap voorgeschoteld. Na Lisogne bereiken we Scy, al deze wegen die de dorpjes met elkaar verbinden hebben de intentie om tot heerlijke stuurwegen uit te groeien.

Het is pas na enkele km dat de ambitie even de kop word ingedrukt, om door een volgend dorpje te tuffen. Dat de schwung er even uithaalt! Oequier, Ouffet om vervolgens te Wanze in de voortent onze begeleider te bedanken voor zijn inzet.

Onze eerste najaar- Kwasirit op de agenda, in de ochtend was het mistig, de thermometer streepje  bereikte 10° met tegenzin! Goed ingeduffeld vertrokken naar het lokaal, in de verte hoorde ik nog het geroffel van een zware motor en zo vertrokken de drie musketiers! Al vrij snel verlieten we de provincie weg om de wegen door de fruitsteek te doorkruisen. Holle wegen zijn geen uitzondering, de gepeilde Haspengouw routes 1, 2, en 3 werden voordurend langs de weg aangeduid.

Wellen, Kortesem , Groot - Gelmen  en vele andere dorpen werden waargenomen. Te Vechtmaal  om Op de foto's  zijn enkele voorbeelden hiervan. Tegenover deze zaak  licht het imposante uit de17 eeuw hoeve complex Manoir genoemd. Pal door Gingelom  dat is al dichtbij de thuishaven, het was een fijne namiddag. Een mooie rit  voor nieuwkomers. Er wordt verschillende keren onder de spoorweg gereden, met telkens voor en na de brug twee versmalde onoverzichtelijke bochten, dubbel uitkijken is de boodschap!

De maasvallei en Marsche- les- Dams werden vorige rit eveneens onder de wielen doorgeschoven. Echter niet identiek het zelfde daar we nu Gelbressee niet doorkruiste. Tijd voor een stopplaats, de konijnen pijp gesloten, die taverne met zijn vijver volzet, dan maar in de schaduw van de ruinnes van het kasteel van Montaigle, man wat was dat hier   min moeten wachten om de kelen te spoelen! De eerste 6 moto's  werden gevolgd door 4 auto's met daarachter moto's.

Wij dachten dat zijn onze leden, toen deze een andere weg namen waren we bewust dat er iets fout liep! Bij thuiskomst gebeld iedereen was veilig thuis. En weten dat er momenteel voor 5 die regelmatig deelnamen o. Het positieve we maakten kennis met een kandidaat nieuw lid, een echtpaar kennissen van Johny B.

Een met zeer veel ervaring was pas terug van een meerdaagse in Portugal,eigenaar van een Honda Gold Wing. Alleen op lange rechte wegen kreeg ik de 12de motor  in mijn achteruitspiegel in het vizier, vooral dat deze met Orange helm en vest goed te herkennen was. Eenmaal de aanloop route achter ons duikelde we door Gelbressee. En vertoefden we enkele km in de Maas vallei, alzo bereikten we Marsche - les - Dams, Bees , tot voorbij Bouge, de maas aan de linkerzijde en rechts van ons een rotsen massief dat hoog boven ons uit torende.

Na een flinke afdaling werden we omgeving Stru en Groynne heerlijk verrast door een splinternieuwe asfaltweg. Een kronkelende streep van gifzwart asfalt, omzoomd met volle witte en onderbroken lijnen die de weg in twee verdeelde!

Deze wegen slingeren door een licht golvend landschappen, vel groene mostaard afgewisseld met gele koolzaad velden en in de verte bomen met de eerste herfstkleuren zorgen voor een schitterend kleurenpalet! Deze omgeving is God verlaten, en zeker te onthouden als je hier de kleine dorpjes doorkruist.

Hier tussen koffie en choco kreeg Johny  alle lof rond zijn oren geslingerd, over zijn rit. Zij die dachten dat we via de alom gekende weg de N 66  huiswaarts keerde werden verrast, de helling op langsheen Rawasà  -Tihange  enz. We zijn niet ver van huis geweest en volop genieten meer moet dat niet zijn voor een namiddag ritje. Tonny was een beetje ontgoochelt daar deze persoon niet aanwezig was aan de start! Tijdens de vorige rit van Voeren waren de weersomstandigheden zeer gunstig.

Deze vooruitzichten waren de boosdoeners dat we daar slechts met twee motaars op de afspraak waren. Een lauw zonnetje omgeving Lauw Tongeren friemelden zich regelmatig door het wolkendek heen, met gevolg dat de wegen helemaal opdroogden. Zeer weinig verkeer  en met slechts twee motaars ging het vlot vooruit. Tijdens onze derde en laatste halte te Zoutleeuw bogen het even gedurende 10 min licht te regenen. Voor de laatste km naar huis was waren de wegen nat, wij bleven droog! Zo zie je maar zij die het weerbericht of de wolkenradar opvolgen soms ongelijk krijgen.

Daar er twee ritverantwoordelijke door omstandigheden niet kunnen toeren is onze voorzitter de redende engel. Het is pas wanneer we in de vallei onder de brug van de E25 die wel  35 meter boven ons uitsteekt het  parkoer wijzigt , vorige week richting Remoumchamps, nu richting Theux. De wegen waren zon bevlekt, het bladerendek van de bomen die je hier langs beide kanten flankeren, vormt een soort natuurlijk dak.

Waardoor je het gevoel krijgt dat je door een groene tunnel rijd, die je bovendien uitermate efficiënt beschut tegen de weerelementen. Zelfs al tijdens de Belle Epoque jaren was de Hoègne populair bij de rijke van adel.

Die dit woeste dal toen afschilderde als "net zo avontuurlijk als Kongo" In het park Des - Houtes  -Fagnes  rijden we door de rivier de Hoeqne om de parking te bereiken. Een zeer groot terras onder de bomen en in de chalet  was alles volzet.

Geen probleem we wijken even van het parkoer , en jawel op een zonovergoten terras genoten we even later als voorzien van een heerlijk natje! Verder gieten het kan niet anders, met deze prachtige na zomerse dag konden we het niet laten om te Ouffet te genieten van een gezellig onderonsje, en onze begeleider te bedanken voor deze prachtige uitstap.

Martin  nam  deel aan de meerdaagse maar deze stoere bink was wel van de partij. Jaak had tegenslag wat het aantal deelnemers voor zijn rit betrof, een  gevolg van de vakantie trip die twee dagen later van start gaat. Deze rit terug op de agenda plaatsen is een optie daar de foto's de prachtige omgevingen lieten zien. Nadien werd mij gemeld dat er 6 omleidingen waren, met gevolg heel wat aanpassingen. Mijn peter voorstellen was niet meer nodig  daar hij al op de vorige vergadering  aanwezig was.

Het is wel de eerste keer dat Erwin een rit meerijdt in clubverband. De aanloop routes waren merendeels gekend, echter we bereikten Marche-les-dams  zonder Gelbressee te doorkruisen, zoals we dat deden tijdens vorige In Crupet onze eerste stop, vandaar richting Durnal, het werd duidelijk dat we tussen Namen, Dinant en Charleroi vertoefden. Hier in deze omgeving zit men telkens op rozen, er zit van alles in, vooral daar we ons meestal op tussendoor wegjes bevinden.

Een wegje begon met gebarsten asfalt,nadien grint,losse grint en even een strook van 20 meter dikke losse stenen dit in open veld ,omdraaien had geen zin het einde was inzicht!

Hier excuseerde Jean zich voor deze opstakel, gevolg van onvoldoende voorbereiding. Geen excuses nodig daar HIJ  ons voortdurend op sleeptouw neemt en voor die  personen die  geen ritten begeleiden is commentaar geven overbodig, trouwens geen negatieve commentaar gehoord. Na de stop waren er reeds vele km onder de wielen doorgeschoven vooraleer ik de eerste bekende bestemming op de wegwijzers waarnam.

We maakten kennis met Marc zijn zoon die voor de eerste maal deelnam  in een groep motaars. Dat we in Duitsland en GHL gingen toeren was gekend. Eigenaardig maar waar, de alom gekende hoofdwegen benutten we voor enkele km, wij schoffelen telkens merendeels op  wegjes die door de dalen en heuvels slalommen, die ons telkens aangenaam verrassen! Beklimmingen met veel schoonheid, keren en draaien, even een verhard wegje dat meer lijkt voor handige off - roaders, wij loodsten er ons allen gezwind door.

Eenmaal dit spektakel achter ons, is het hek helemaal van de dam. Echter voor korte tijd, we draaien rechts af en verlaten het " keineige" asfalt om terug  geflankeerd te worden door het onbekende. Zij die dachten het kruispunt recht over te steken zoals gewoonlijk waren verkeerd, het ging namelijk naar rechts!

Weer maar eens anders dan gewoonlijk. Vanaf nu geen paadjes meer, waardoor we allen genoten van de nodige afkoeling. Het was zeer aangenaam, niet ver van huis. Meer moet dat niet zijn. De colonne vertrok via de Houbaertstraat waar we telkens onder de spoorwegbrug door tuffen. Nu was het even anders, een modderstrook onder de brug zorgde ervoor dat er twee dikke choppers een schuiver maakte.

De schade aan de moto's viel al bij al nog mee! Echter moest onze Dirk met hevige kniepijn naar het ziekenhuis. Met 45 minuten vertraging werd  de rit hervat, spijtig genoeg met twee motaars minder. Eenmaal de Maas over begon de stuurmanskunst op zijn best. Na de zeer steile helling met zijn onoverzichtelijke bochten, die aan elkaar zijn verbonden, komen we aan op een uitgestrekt plateau.

Dit alles op grondgebied van Engis. In dalende formatie bereikten we Taverne Le Poul's,  grenzend aan het station van Poulseur. Een uitgestrekt dal  " Des-Houtes-Faqnes " waar de rivier Noéqua  de weg afbakende met heel wat  kronkels als gevolg. Informatieborden met afbeeldingen van roofvogels duiden aan dat we in een beschermd natuurgebied  vertoeven.

We genoten van de ongerepte natuur. Echter na enkele km waren zowel links en rechts van de weg heel wat bomen gerooid Gaat men de Hoge-Venen  kaalplukken, gebouwen voor het toerisme neerzetten, of nieuwe dennen of sparrenbomen inplanten? Geasfalteerde wegen om van te snoepen, dat betekende dat we op Duits grondgebied vertoefden. Een andere invalsweg gezocht maar niet gevonden. Na wat overleg werd Jos zijne GPS geraadpleegd, deze bracht ons vrij vlug   naar een houten chalet  te Schleiden-Herhahn  waar een verfrissing welgekomen was.

Nu richting Eupen de E40 op, ook zonder de passage op de afdamming van de Ruhrsee blijft het een aangename rit. Dat voorspelde weinig goeds. Toen ons lid van Kappelen aan het lokaal verscheen melde deze dat het bij hem thuis regende! Drie GS-sen van de 6 motoren. Niet verwonderlijk daar deze de meest verkochte motoren zijn in België. De rit op de agenda was gewijzigd  daar Eugene door omstandigheden de rit annuleerde. Trouw aan de gewoonte nam Jean de touwtjes in handen.

Met een verdoken glimlach hield Jean de lippen op elkaar. Na heel wat invalswegen bereikten we Assesse, gelegen aan de vierbaansweg  N4. Zoals gebruikelijk onze eerste stop te Aye, in La Restopause waar we 2 a 3 keren per jaar onze eerste stop benutten.

Tijdens dezelfde rit zijn er ook mooie panoramische vergezichten genomen. Het rittenverslag van toen even opgezocht, daar de pret van het motorrijden steeds is neergepend. Echter nu duikelden we via de een kronkelweg op, omzoomd met de rivier de SURE met prachtige uitzichten en rotsformaties  het Mullerthal in.

Mullerthal is bovenal een uitzonderlijke biotoop gekenmerkt door zijn ontzaglijke rotsformatie. De compositie van rotsen en hun erosie maken het landschap zo typisch is dat het klein Zwitserland wordt genoemd. Echternach, hier onze 2de stop Wielerbach, en Berdorf  zijn omringende plaatsen. Bovenop een massieve rots is het kasteel van Beaufort gebouwd in de 11 eeuw, met twee ringmuren er omheen.

In de 12 eeuw tot werd het kasteel uitgebreid in de richting van de vallei. Hier was het zo druk van toeristen dat er geen plaats was om de motoren te parkeren. Na het verlaten van het Mullerthal even verder  genieten. Lang duurde dat niet daar we verplicht waren door tijdgebrek de snelwegen te benutten.

Twee korte maar kleine regenbuitjes. Wel zeer veel geluk daar we regelmatig zeer natte wegen onder de wielen kregen doorgeschoven! Het merendeel van de leden waren in de Vogezen. Mijn motor in storing waardoor ik de rit moest staken, nadien Tonny zijn batterij ontploft.

Tonny was toen een beetje teleurgesteld daar er afspraken waren gemaakt bij twee molenaars die uitzonderlijk de molens in werking hielden. Vandaag heel wat meer volk, Tonny aanschouwde zijn kudde met een brede glimlach.

Een herdershond hebben we niet, maar we dragen ons steentje bij om te zorgen dat er geen schaapjes verloren geraken. Er zijn twee mogelijkheden: Na wat denkwerk viel de beslissing. De N3 op naar Zoutleeuw en Sint  - Truiden.

Hier was het zeer duidelijk dat we in het hart van de fruitstreek waren beland, de peren waren op bepaalde percelen niet geplukt. Zijn  de peren niet rijp genoeg? Of zijn het misschien Russische peren?

Het is aangenaam toeren in dat vlakke  landschap, veel  verkavelingwegen omzoomd met huizen van verschillende structuren: Kasten van villa's, werkmanshuizen Er zit van alles tussen! Wel allemaal in een kraaknette omgeving. Tot op heden geen molens waargenomen. Maar als bij wonder kwamen ze als het ware uit de grond verrezen, de ene molen na de andere! De eerste molen waar we even pauzeerde was gesloten. Even verder passeerden we een scoutskamp waar er voetbal werd gespeeld op een modderplein.

Verder door het vlakke land waar het aan overzichtelijke bochtige wegen niet ontbrak. Zij die aan deze culturele  rit niet deelnamen: Ik dacht meteen aan onze voorzitter die liefhebber is van cultuur, maar aan deze leerzame rit ten nog nooit deelgenomen heeft.

Omdat op de agenda een verassingsrit is genoteerd was de vraag waar naartoe Jean?

De Voeren grenst aan het zuidelijk deel van NL. Mijn ogen zijn enorm gevoelig voor licht. In het Engels wel aangeduidt als cram schools. Omgeving Margraten zeer verassende panorama's, met zijn Dobbelsteenhoeve uit de 19é eeuw, vakwerkboerderijen, momentane hoeves en landhuizen liggen er te pronken in één weldadig groen landschap. Pal door de fruitstreek, her en der een holle weg en menige dorpen doorkruist. RabRadio - maandag 07 september -